»PROJEKT GAMBIJA« – POMAHAJMO V SVET

V vrtcu Kranjska Gora, v skupini Rožleti, smo se v letošnjem šolskem letu priključili projektu »Pomahajmo v svet« in se preko slovenskih prostovoljk povezali z vrtcem v Gambiji (država v zahodni Afriki). Projekt je tako kot naša dlan sestavljen iz petih prstov/tem. Palec: »To sem jaz«, Kazalec: »Moja družina«, Sredinec: »Moj vrtec«, Prstanec: »Moj kraj« in Mezinec: »Moja država«.

Za vsako izmed teh tem z otroki  izvajamo različne dejavnosti, jih fotografiramo in naložimo na spletno mesto, do katerega imajo dostop naši prijatelji iz Gambije. Za vsako temo se tudi vidimo v živo, si zapojemo pesmice in se naučimo novih besed v jeziku prijateljev. Za eno temo potrebujemo okvirno en mesec. Žal naših izmenjav fotografij in pogovorov ne morete videti, v kolikor pa vas več zanima o projektu, si lahko vtipkate v iskalnik naslov »Pomahajmo v svet«.

V mesecu decembru smo poleg obdelane tematike za naše prijatelje pripravili tudi darilo, ki ga je gospa Vida Marolt, prostovoljka, ki deluje v Gambiji, sredi januarja odnesla s seboj na pot v Afriko.

Za otroke smo s pomočjo staršev na delavnicah izdelali 32 lutk (kolikor je tam otrok v enem razredu). Družina Bizalj je za vse otroke izdelala zelo lepe lesene ogrlice/obeske z imeni otrok in simbolom roke ter prispevala pisala, družina Ilić je prispevala barvne flumastre, vzgojiteljici sva prispevali ves material za izdelavo lutk, nekaj paketov barvic ter nekaj sladkega za naše prijatelje. Turistično društvo Kranjska Gora je podarilo svinčnike in vrečke za »copate«.  Vsem donatorjem in sodelujočim se iz srca zahvaljujeva za njihov prispevek in z velikim veseljem potrjujeva, da so otroci v Gambiji dobili naša darila in ne moreva vam opisati, kako močno so jih osrečila. Pa naj zaključiva sestavek z mislijo, ki smo jo poslali na voščilnici našim prijateljem…

                                »Friends make the world beautiful.«

                                          (»Zaradi prijateljev je svet lepš.i«)

                                                                                       »ASLAMA LEJKUM HARIT«

                                                                                                 (»Pozdravljen prijatelj«)

 

                                                                       Vzgojiteljici iz vrtca Kranjska Gora

                                                                                Suzana Gregori in Jana Madon Brojan

Dostopnost