Med četrtkom, 4. maja in sredo, 10. maja bo na šoli potekalo nacionalno preverjanje znanja. Učenci iz 6. razreda boste opravljali preverjanje iz slovenščine, matematike in angleščine, učenci iz 9. razreda pa iz slovenščine, matematike in glasbene umetnosti. Preverjanje opravljate vsi učenci, razen učenci, ki ste prvo ali drugo leto v Sloveniji in se odločite, da ne opravite nacionalnega preverjanja znanja.

Preverjanje iz slovenščine za 6. in 9. razred bo v četrtek, 4. maja, iz matematike za 6. in 9. razred v ponedeljek, 8. maja, iz angleščine za 6. razred in iz glasbene umetnosti za 9. razred pa bo v sredo, 10. maja. Začetek preverjanja bo ob 8.30 uri, v šolo pa učenci pridete 15 minut pred začetkom. Preverjanje bo trajalo 60 minut brez odmora. Do konca preverjanja vsi učenci ostanete v učilnici. Preverjanje za učence iz 6. razreda bo potekalo v učilnici za nemščino in v kabinetu svetovalne delavke Cvetke Pavlovčič, za učence iz 9. razreda pa v učilnicah za biologijo-kemijo in matematiko-fiziko.

Zaradi varstva podatkov na vratih učilnic ne bo poimenskega razporeda učencev. 

Ostali učenci, torej učenci od 1. do 5. razreda in 7. in 8. razreda imate pouk po urniku. Opozarjamo, da bo zvonec v dneh preverjanja prvi dve šolski uri izključen in da prvi dve šolski uri in med odmorom čim manj motite preverjanje. Malica za učence, ki bodo pisali NPZ bo ob 9.30. Po preverjanju nadaljujemo s poukom po urniku.

Pomembno je, da učenci preverjanje vzamete resno in da pokažete znanje, ki ga imate. Dosežek na nacionalnem preverjanju znanja v ničemer ne vpliva na vaš uspeh pri predmetu.

Učenci, prepričani smo, da imate dovolj znanja, da boste dobro opravili nacionalno preverjanje znanja. Pridite zadovoljni in motivirani.

Želimo vam veliko uspeha!

Dostopnost