Prihaja Svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju. Kot šola smo v to prireditev vpeti na različne načine. Že nekaj mesecev na pobudo Hotela Ramada oz. podjetja Hit Alpinea učenci ustvarjajo skulpture smučarjev, skakalcev … iz odpadnih materialov in mavca (v naravni velikosti). Skulpture bodo razstavljene v Nordijskem centru Planica. V naši telovadnici bosta moška in ženska skakalna reprezentanca vse dni trenirali, zato bo pouk športa nekoliko prilagojen.

Tekmovanja si bomo ogledali dvakrat. Učenci od 1. – 5. razreda v sredo, 22. 2. 2023 v dopoldanskem času (odhod po malici, prihod v šolo v času kosila), učenci od 6. – 9. razreda pa v petek, 24. 3. 2023, s predvidenim odhodom iz šole ob 11. uri. Točne urnike odhodov in spremljevalce bo določila učiteljica Vesna Vozar. Program v  Planici v sredo dopoldne bo namenjen bolj ogledu treningov in vseh spremljajočih dogodkov, v petek pa se ob 11.30 začne tekmovanje v skokih na 100 m skakalnici v nordijski kombinaciji za ženske.

Verjetno bodo v času prvenstva parkirišča bolj zasedena, zato prosimo starše, da najdete prostor za varno parkiranje oz. prihod otrok v šolo.

Ogled Svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju, naše sodelovanje in vsi spremljevalni dogodki bodo velik dogodek za učence in nas – zaposlene.

Dostopnost