Spoštovani starši,

Vlada RS je sprejela sklep, da se s ponedeljkom, 15. 2. 2021 odprejo šole tudi za učence od 4. do 9. razreda. Na šoli smo dobro pripravljeni na sprejem učencev in bomo poskrbeli, da bodo učenci v zdravem in varnem okolju. Protokol vstopa v šolo in dela na šoli je enak, kot je bil ob začetku šolskega leta. Učenci ob vstopu v šolo nosijo zaščitne maske in si razkužijo roke. Prosimo, da v šolo ne pridejo učenci, ki imajo zdravstvene težave s simptomi, podobnimi okužbi s Korona virusom. Šolski prevoz bo verjetno potekal po urniku. Če bo kakšna sprememba, vas bomo obvestili. Navodila MIZŠ pa priporočajo, da za prevoz v čim večji meri poskrbite starši sami.

V ponedeljek bo na šoli tudi testiranje zaposlenih. Jutri nas bodo obvestili, kdaj bo naša šola na vrsti. Če testiranje ne bo opravljeno pred začetkom pouka, bodo zaposleni do testiranja nosili maske FFP2, ki bolj preprečujejo prenos okužbe. Učitelji bodo na testiranje odhajali od pouka, zato jih bomo v tem času pri pouku nadomeščali.

Izvaja se le obvezni program, jutranje varstvo in podaljšano bivanje. MIZŠ pa priporoča, da se podaljšano bivanje za učence 4. in 5. razreda izvaja le za tiste učence/učenke, ki to res nujno potrebujejo. V primeru, da bodo skupaj v skupini, pa morajo učenci nositi zaščitne maske.

Po prihodu v šolo bo poseben poudarek na počutju otrok in morebitnim stiskam. Učne načrte bomo glede na potek letošnjega šolskega leta prilagodili. Naredili bomo tudi načrt ocenjevanja znanja. Prvi teden bomo ponovili vsebine, ki so bile posredovane s pomočjo izobraževanja na daljavo, utrdili in preverili bomo znanje. Ocenjevali bomo takrat, ko bomo ugotovili, da je znanje učencev dovolj utrjeno. Zavedati pa se moramo, da se šolsko leto nadaljuje po programu. Naš skupni cilj je, da učencem nudimo čim več znanja, ob tem pa jih ne preobremenimo.

Ravnatelj:

mag. Milan Rogelj

Dostopnost