Spoštovani starši,

Vlada RS je še za sedem dni podaljšala ukrepe za zajezitev in obvladovanje epidemije s covid-19. Posledično ostaja v veljavi sklep ministrice o izobraževanju na daljavo. Je pa vlada predstavila Načrt sproščanja ukrepov, na podlagi katerega se bodo odpirale vzgojno-izobraževalne ustanove:

  1. V oranžni fazi umirjanja (pod 1000 okužb/ 1000 hospitaliziranih bolnikov s COVID-19) se predvideva odprtje vrtcev in šol za 1. triletje. Sprostile se bodo lahko tudi športne aktivnosti na prostem.
  2. V rumeni fazi umirjanja (pod 600 okužb/ 500 hospitaliziranih bolnikov s COVID-19) se osnovne šole odprejo v celoti. V šole se vrnejo tudi zaključni letniki srednjih šol.
  3. V zeleni fazi umirjanja (pod 300 okužb) se odpravijo vse omejitve na področju vzgoje in izobraževanja ter športnih dejavnosti.

Doseganje ukrepov po fazah se bo spremljalo na dnevni ravni. Ko bodo kriteriji doseženi, bodo predvideni ukrepi posamezne faze stopili v veljavo drugi naslednji dan po ugotovitvi.

Na šoli nadaljujemo z izobraževanjem na daljavo. Učencem pa želimo nuditi čim več. Včeraj so se naši devetošolci s pomočjo videokonference srečali s predsednikom Republike Slovenije Borutom Pahorjem. Učenci so v enournem pogovoru predsedniku predstavili izzive, ki jih čakajo v življenju pri izbiri pravega poklica. Predsednik Borut Pahor je učencem predstavil tudi svoje izkušnje in dal veliko dobrih napotkov. Danes pa bodo imeli učenci od 6. do 9. razreda tehnični dan tudi s športnimi vsebinami. Ena od zanimivih vsebin bo tudi delavnica Gibajmo z obrazom. Predavateljica Nives Osvald se bo z učenci povezala kar iz Združenih držav Amerike, iz mesta Levittown v Filadelfiji.

Lep pozdrav,

mag. Milan Rogelj, ravnatelj

Dostopnost