Spoštovani starši,

v ponedeljek, 25. 5. 2020 ponovno odpiramo šolo za učence iz 9. razreda. Radi bi vas obvestili o spremenjeni vožnji šolskega avtobusa, skupinah pri pouku, spremenjenem šolskem redu in vam posredovali še nekatere druge informacije pred pričetkom pouka.

Šolski avtobus bo vozil po spremenjenem voznem redu druge vožnje, iz šole pa bosta opravljeni obe vožnji, le čas in relacija bodo nekoliko spremenjeni. Učenci se vozijo z avtobusom od Rateč do Gozd Martuljka in šele nato pridejo do šole. Nazaj pa bo prva vožnja opravljena na enak način v obratni smeri, drugo vožnjo pa  pelje avtobus le v Rateče. Učenci morajo na avtobusu nositi zaščitne maske.

– Odhod ob 7.50 iz Rateč – Podkoren – Gozd Martuljek – Log – šola.

– Ob 13.00 iz šole – Log –  Gozd Martuljek – Podkoren – Rateče.

– Ob 14.10 iz šole – Podkoren – Rateče.

Glede na prijave se bo 23 učencev vozilo s šolskim avtobusom. Če bo potrebno, bomo še dodatno prilagodili vožnjo. V primeru, da starši pridete po otroka, prosimo, da se držite predvidene ure odhoda otroka iz šole, saj boste počakali pred šolo ali v avli, dežurni učitelj pa bo odšel po otroka.

Pri pouku bodo učenci iz 9. razreda razdeljeni v 2 skupini. Pouk bomo izvajali po prilagojenem urniku in vedno v istih učilnicah.

Pred vstopom v šolo si bodo učenci razkužili roke, nato pa odšli na razdalji vsaj 1,5 m do garderob in nato v učilnico. Tam bodo učenci sedeli vsak na svojem z imenom označenem mestu. Učenci v učilnici ne bodo nosili zaščitnih mask, kadar odidejo iz razreda, pa jih morajo nositi. Učitelji in zaposleni pa jih bodo vedno nosili. Civilna zaščita Kranjska Gora je učencem zagotovila po dve pralni maski. Prosimo, da imajo učenci s seboj vedno na novo oprano masko, lahko pa imajo tudi svojo. Priporočamo, da naj imajo učenci s seboj plastenke z vodo, saj bodo avtomati z vodo in sokom izklopljeni. Malica in kosilo bosta potekala v jedilnici. Namestili smo le tri vrste miz in označili koridor za čakajoče učence pred razdelilnim pultom z razdaljami 1,5 m. Učenci bodo sedeli na razdalji vsaj 1,5 m, pred in po vsakem obroku pa bodo čistilke razkužile mize.

Športna aktivnost naj bi se izvajala od 23. maja dalje brez omejitev. Fotografiranje učencev bomo izvedli 28. 5. 2020 (le učenci iz 1., 2., 3. in 9. razreda, ostali pa v septembru). Kljub temu, da je bila v Sloveniji preklicana epidemija s Korona virusom, ukrepi v šolah ostanejo v veljavi.

V prilogi vam pošiljamo Dopolnila hišnega reda Osnovne šole Josipa Vandota Kranjska Gora za čas epidemije COVID-19. Prosimo vas, da s hišnim redom seznanite svoje otroke.

Veselimo se prihoda učencev. Ukrepe bomo izvajali »po šolsko« in omogočili oz. spodbujali komunikacijo med učenci in med učenci in učitelji.

Učitelji in ravnatelj

 

Dostopnost