Spoštovani starši,

v ponedeljek, 18. 5. 2020 ponovno odpiramo šole za učence iz 1., 2. in 3. razreda. Radi bi vas obvestili o spremenjeni vožnji šolskega avtobusa, skupinah pri pouku, v jutranjem varstvu in podaljšanem bivanju, spremenjenem šolskem redu in vam posredovali še nekatere druge informacije pred pričetkom pouka.

Šolski avtobus bo vozil po spremenjenem voznem redu druge vožnje, iz šole pa bosta opravljeni obe vožnji, le čas in relacija bodo nekoliko spremenjeni. Učenci se vozijo z avtobusom od Rateč do Gozd Martuljka in šele nato pridejo do šole. Nazaj pa bo prva vožnja opravljena na enak način v obratni smeri, drugo vožnjo pa  pelje avtobus le v Rateče. Učenci morajo na avtobusu nositi zaščitne maske.

  • Odhod ob 7.50 iz Rateč – Podkoren – Gozd Martuljek – Log – šola.
  • Ob 13.00 iz šole – Log –  Gozd Martuljek – Podkoren – Rateče.
  • Ob 14.10 iz šole – Podkoren – Rateče.

Glede na prijave se bo 14 učencev vozilo s šolskim avtobusom, v jutranjem varstvu jih bo 8 in 24 v podaljšanem bivanju. Nekateri učenci bodo ob 12. uri končali s poukom in odšli domov, nekateri bodo odšli na kosilo in odšli domov ob 12.30 uri, nekateri pa bodo ostali v PB. V primeru, da starši pridete po otroka, prosimo, da se držite predvidene ure odhoda otroka iz šole, saj boste počakali v avli, dežurni učitelj pa bo odšel po otroka. Učenci, ki bodo čakali na šolski avtobus, pa bodo počakali v OPB.

Pri pouku bodo učenci iz 1. in 2. razreda razdeljeni v 2 skupini, učenci iz 3. razreda pa bodo vsi v eni skupini. V 1. razredu bosta obe skupini poučevali razredničarka in druga učiteljica, v 2. razredu pa bodo poleg razredničarke še strokovne delavke Milica Vukajlovič, Cvetka Pavlovčič, Tina Kralj, Helena Smolej in Vesna Vozar. Pouk bomo izvajali po prilagojenem urniku.

Pred vstopom v šolo si bodo učenci razkužili roke, nato pa odšli na razdalji vsaj 1,5 m do garderob in nato v učilnico. Tam bodo učenci sedeli vsak na svojem z imenom označenem mestu. Učenci ne bodo nosili zaščitnih mask, učitelji in zaposleni pa jih morajo stalno nositi. Priporočamo, da naj imajo učenci s seboj plastenke z vodo, saj bodo avtomati z vodo in sokom izklopljeni. Malica in kosilo bosta potekala v jedilnici. Namestili smo le tri vrste miz in označili koridor za čakajoče učence pred razdelilnim pultom z razdaljami 1,5 m. Učenci bodo sedeli na razdalji vsaj 1,5 m, pred in po vsakem obroku pa bodo čistilke razkužile mize.

Ministrstvo nam je sporočilo, da bo v JV in OPB dovoljeno, da so v isti skupini učenci iz različnih razredov. Športna aktivnost pa naj bi se izvajala od 23. maja dalje. Fotografiranje učencev bomo izvedli 28. 5. 2020 (le učenci iz 1., 2., 3. in 9. razreda, ostali pa v septembru). Z današnjim dnem je v Sloveniji preklicana epidemija s Korona virusom. Ukrepi v šolah pa ostanejo v veljavi.

V prilogi vam pošiljamo Dopolnila hišnega reda Osnovne šole Josipa Vandota kranjska Gora za čas epidemije COVID-19. Prosimo vas, da s hišnim redom seznanite svoje otroke.

 

Dostopnost